maanantai 27. helmikuuta 2017

Mitä sielusi kaipaa?Oletko tänään pysähtynyt kuuntelemaan itseäsi: mitä tarvitset? Mitä sielusi kaipaa? 

Onko se jotain mielialaa kohottavaa tekemistä josta pidät? Reipas kävelylenkki raittiissa ilmassa, tai hiljainen tuokio kirjan tai ristikkolehden parissa ihan omassa rauhassa?

On hyvä oppia tunnistamaan nuo omat tarpeet, jotka liian helposti jäävät velvollisuuksien jalkoihin. On niin paljon sitä, mitä täytyy tehdä - mutta täytyykö todella? Voisiko jostain vähän joustaa, niin että saisit päivääsi vähän aikaa sille mitä todella haluat tehdä? 

Se, että toistuvasti itse lyttää nuo sielunsa kuiskimat toiveet, katkeroittaa meitä, tekee meistä itsemme vihollisia - ankaran tuomarin joka ei koskaan anna tehdä mitään kivaa. Sielu saattaa kesken siivouspäivän kuiskata: "Onpa ulkona kaunis sää. Olisi ihanaa käydä vähän ulkoilemassa!" Tuohon annamme helposti tylyn vastauksen itsellemme: "Tänään ei ehdi! Liikaa hommia." 

Voisiko tuon kaipaamasi asian saada jotenkin mahtumaan arjen kiireen keskelle, jos aikatauluja vähän järjestelisi ja pyytäisit vähän apua? Onnistuisiko tuota omaa aikaa järjestää ihan päivittäin, edes vähän? Jos tarvitset päivääsi hetken rauhaa ja hiljaisuutta, auttaisiko jos kertoisit läheisillesi että vetäydyt nyt puoleksi tunniksi lukemaan kirjaa ja kuuntelemaan lempimusiikkiasi, ja että toivot ettei sinua sinä aikana häirittäisi?

On hyvä oppia arvostamaan itseään niin, että sallii ja järjestää itselleen jatkuvan puurtamisen sijaan noita kaipaamiaan hetkiä. Se on omasta itsestä, omasta jaksamisesta huolehtimista, eikä se missään nimessä ole itsekästä. Se, ettet uuvu, että pysyt hyväntuulisena ja terveenä on lahja kaikille sinun ympärilläsi! 💖

Pidättehän itsestänne huolta 💖

💖: Marja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti